tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kevät!!

On virallisesti täällä!! Kywwä!! Aurinko paistaa, hanki kantaa ja tulipa ensimmäiset pajunkissatkin bongattua. Tuntuu, että itsekin herää eloon taas uudestaan. Energiaa on tuplaten, kun aurinko paistaa ja linnut laulaa. Ulkona on tullut vietettyä reilusti aikaa ja nautittua lenkkeilystä.

Todistusaineistoa kevään tulosta
Treenirintamalla meno alkaa olla aikas mukavaa. Kummankin kanssa. Lucan kanssa suoritusvarmuus alkaa olla kiitettävää ja Leian kanssa menoon on tullut paljon varmuutta ja luottoa. Sen kyllä huomaa heti, kun varmistelun sijasta uskoo itseensä ja koiraansa ja toimii radalla virheitä pelkäämättä, niin johan alkaa sujua. Onnistumiset ruokkivat luottamusta ja varmuutta ja sitä kautta uusia onnistumisia. Taas voisi viisastella ja miettiä, että miksi ihmeessä sitä sitten varmistelee, kun kerran siitä ei ole muuta kun haittaa!! Nää on näitä ikuisuuskysymyksiä. Sen olen päättänyt, että nyt loppuu ainakin väärien esteiden pelkääminen ja muutenkin kaikki ylimääräinen varmistelu. Täytyy luottaa itseensä ja taitoihinsa ja siihen, että kun parhaansa tekee, niin tulosta pitäisi tulla.

Lucan kanssa ongelmallisimmat kohdat ovat alkurata minun osalta ja muutamat yksittäiset esteet Lucan osalta. Alkuradan ongelmilla tarkoitan sitä, että en selvästi vielä osaa keskittyä suoritukseen lähtiessäni niin hyvin, että ajatukset todella olisivat vain ja ainoastaa tekemisessä. Yleisesti virheet tulevat ihan muutamien ensimmäisien esteiden kohdalla ja ovat luonteeltaan huolimattomuusvirheitä. Radan edetessä pääsin itse rytmiin ja pystyn keskittyä satasella tekemiseen. Mutta tuo keskittyminen on vaan saatava kuntoon, koska ei kisoissakaan auta, vaikka kuinka osaisi, jos saisi uudestaan mennä. Lucan "esteongelmat" ovat käytännössä keinu ja puomin viimeinen metri. Keinulta tulee helposti rymäytysloikkia ja puomin alastulo on yksinkertaisesti vielä hieman epäselvä Lucalle. Näitä siis treenaamme. Lisäksi treeniohjelmassa on vauhdin kasvattaminen/ ylläpito vauhtiympyröillä ja sen sellaisilla. Tässä pätkää viime viikon treeneistä.

29.2.2012 Oreniuksen treenit

Viime lauantaina käytiin pyörähtämässä Leian kanssa hallilla. Tuli tehtyä pientä radan pätkää ja keppejä. Kepit sujuivat pääsääntöisesti oikein mukavasti. Seuraava askel on ehdottomasti vaikeuttaminen. Tahdon, että kepit ovat niin itsenäiset, ettei minun sijainnillani ole mitään väliä. Siihen on vielä matkaa, mutta askel kerrallaan kohti tavoitetta. Sivuetäisyys on jo hyvin hallussa. Vedättäminen on seuraava haaste. Tässä pieni pätkä lauantailta.


Lauantaina Luca sai uuden lookin. Leikkauksen seurauksena Luca turkista tuli pehmeämpi ja pörröisempi ja aloin olla kyllästynyt ikuiseen takkujen selvittelyyn. Lopputulos olikin varsin onnistunut ja nyt minulla on pieni sporttisen näköinen cava.


Luca uusi turkkimuoti

Tyttö tähtisilmä

Taistelu kepistä

Varsin onnistunut "asettelu" vai oliko sittenkin vain tuuria?? :D

Eilen pyörähti viikko käyntiin perinteisesti treenailulla ja kouluttamisella. Tänään oli selkeästi Leian kanssa meidän päivämme ja oli oikein mallikasta menoa. Huomasin selkeästi nyt itsestäni, etten jäänyt yhtään niin paljoa varmistelmaan, vaan yksinkertaisesti ohjasin. Muutamat perus "sohaisut" ja varmistelevat odottelut (meikäläisen tyyppiviat) tuli tehtyä, mutta sitten kun sain ne korjattua, alkoi meno sujua. Radalla oli varmasti osuutta asiaan, koska eteneminen olisi ollut täysin mahdotonta ilman teräviä liikkeellelähtöjä ja jatkuvaa eteenpäin vievää ohjaamista. Muutaman onnistumisen jälkeen tuli luottoa Leiaan ja omaan tekemiseen ja tuli ekaa kertaa Leian kanssa sellanen fiilis, et nyt tää alkaa oikeesti olemaan agia!! Kyllä tää opetteluvaihe on vaan niin jännää aikaa, kun tuntuu että tuo kehitys tapahtuu melkein alitajuntaisesti. Yhtäkkiä sitä vaan huomaa ohjaavansa kunnolla ja oikealla asenteella ajattelematta sitä, kuinka helppo tai vaikea harjoitus on. Kuinka hyvin mikäkin juttu tässä vaiheessa osataan. Tai että miten odottaa vielä kokemattoman koiran mihinkin reagoivan. Me vaan tehtiin! :) Tässä näytettä tekemisenmeiningistä!

 

Tällä viikolla on luvassa vielä Lucan treenit sekä kouluttamista. Viikon ehdoton kohokohta kuitenkin on lauantaina, jolloin Leia pääse ensimmäistä kertaa elämässään näkemään lampaita. Luvassa siis paimennuspäivä. Siitä varmasti seuraavalla kerralla kuulumisia. Aurinkoisia lenkkejä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti