maanantai 12. syyskuuta 2011

Päätöksiä

Uusi viikko ja vanhat kujeet... tai no, vaikka arki muuten onkin aika lailla sitä samaa, eli kamalaa kiirettä ja agipainotteista, niin täytyisi vähän uuttakin kehitellä, tai saada ainakin muutama päätös aikaiseksi.

Mikään vakava päätös sinällään ei kyseessä ole, tai no, miten sen nyt ottaa. :P Kyse on Lucan A:n suorittamisesta ja siitä, pitäisikö luopua kontaktista ja juosta vaan A läpi.. Sinällään on hyvin epätodennäköistä, että Luca alkaisi loikkia, mutta sitä kun ei sitten koskaan tiedä. Kontaktit olen tähän päivään mennässä opettanut jo muutamaan otteeseen alusta asti, joten kamalan suurta takapakkia en jälleen tahtoisi ottaa. Nyt vaan, tai no, jo keväällä ensi kerran mietin asiaa, olen tullut siihen tulokseen, että läpi juoksuttaminen voisi olla meille paras. Syyt tähän ovat seuraavat: 1. Luca karvatassuineen ja fyysisine ominaisuuksineen on sellainen, että A:n jyrkkyys on tosissaan haaste vauhdin hiljennykselle ja pysähtymiselle, 2. vaikka meidän vauhti ihan kohtuullinen on, niin 3-luokassa ei ole varaa antaa yhtään tasotusta jo ennestään nopeammille kanssakilpailijoille, 3. tätä nykyä Luca tulee järkyttävän hitaasti A:n alas, vaikka treenillä tämä olisi parannettavissa, luulen, että vaatisi aivan järkyttävän määrän treeniä ja sillonkaan tulos ei välttämättä olisi se, mitä toivoisin. Tässä siis syitä, joiden takia olisin nyt luopumassa A:n kontaktista kokonaan. Sinällään tuntuisi helpolta ratkaisulta vaan päättää, että ok, ei pysähdytä, mutta kun kaikessa on se mutta... Ensinnäkin, miten käy puomin kontaktille, johon kyllä jatkossakin pysähdytään ja toisenakin, mitä jos aletaankin loikkimaan A:lta?

Aivan kamalan vaikeaa.. Jokin ratkaisu täytyy kyllä keksiä, koska nykyinen ei vaan pelitä. Tulevana viikonloppuna on piirimestaruudet ja ennen niitä mittelöitä tahtoisin päästä päätökseen. Ja jos A:n kontaktista olisin luopumassa, niin hieman tahtoisin sitä treenata ennen kisoja - ja siis missä välissä?? Joskus olisi kovin paljon helpompaa, ettei itse tarvitsisi näitä päätöksiä tehdä. Hmm.. Mutta tätä jään miettimään.

Edellisen viikon viikonlopun hyppykoulutus veti Lucan aivan jumiin. Tiistain Maijun treeneistä ei tullut yhtään mitään. Ei vaan etukroppa pystynyt ottaa hyppyjä vastaan. Oli aika toivoton fiilis itellä, mutta toisaalta lohdullista, että tietää treenin tehneen hyvää niille lihaksille, joita tulisi hypyn alasotossa käyttää. Ehdottomasti siis ruvetaan jumppasarjoja Lucan kanssa tekemään ja hakemaan lisää voimaa etupään syviin lihaksiin. Takapää oli hyvin kunnossa. :) Nyt Luca on palautunut ja tämän viikon ohjelmassa olisi tiistaintreenit, pitkää metsälenkkiä, hierontaa ja lauantaina PiirM. Saa nähä, miten ensikertalaisten käy. :)

Viime viikonloppu oli edellisten tapaan hyvin tehokkaasti täytetty. Olin perjantaista sunnuntaihin koulutusohjaaja 1 kurssilla. Varsin mukavaa oli ja mielenkiintoisia koirakoita koulutettavana. Marraskuussa on kurssin toinen osuus ja sitten oisin ihan kortillinen kouluttaja, vaikka eihän sillä ajokortillakaan autoa ajeta.. :P

Koulutuksista hieman lisää, eli koulutan seuran treenien lisäksi pari tuntia viikossa eläinlääketieteellisen Koirakerho K9:ia. Yksi alkeisryhmä ja yksi jatko ryhmä. Olen ihan innoissani!! Pääsee taas haastamaan itsensä ja toivonmukaan antamaan koirakoille mahdollisimman paljon intoa ja tietoa agista. Tänään on alkeisryhmän eka treenikerta, saa nähä, miten menee! Kirjoittelen varmasti tänne hieman näidenkin ryhmien treeneistä.

Ai niin, mulla on ollu ihan kamala hinku päästä kunnon metsälenkille. Etenkin aamuisin, ois aivan täydellistä lähteä parin tunnin metsälenkille, kun on vähän kirpsakka ilma ja syksynen metsä tuoksuu.. Ehkä jos viikonloppuna pääsis. :)

Syksyn värit eivät ole vain keltanen ja punainen, vaan myös ruskea. Meinaa sellanen väri osu omaan päähäni, pientä piristystä syksyyn. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti