torstai 22. syyskuuta 2011

Leia 9kk

Kamalaa, kun aika kuluu ihan siivillä. Pieni Leiskautushan oli vasta ihan pieni karvapallo ja nyt on jo iso 9kk teinineiti. Pientä murkkuiän poikasta on ollut havaittavissa. Vähän täytyy kokeilla, mutta aika lievää kokeilua on ollut, mutta eiköhän ne kunnon murkkutempauksetkin sieltä tule. Miten tämä murkkuilu sitten ilmenee.. noh, pientä korvattomuutta, leluja ois kiva tuhoilla ja sitten se syvän huokauksen aiheuttaja eli kiskominen. Etenkin kun on kummatkin ulkona. Murr... Myös treenien vierestä seuraaminen on aika ylitsepääsemätöntä Leialle, mutta heti kun itse pääsee kentälle, ei muiden toiminta järin häiritse. Muutoin neiti on ollut oikein mallikelpoinen koirakansalainen. Aina iloinen, avoin, tarmokas, ei turhan herkkä eikä hätkyile eikä säpsy sen kummemmin ja hirmu sosiaalinen - kaikkien kaveri. Tosin urokset eivät noin vain saa tulla haistelemaan, tai jos liian innokkaita ovat, niin Leia kyllä huomauttaa asiasta, sen verran itsetietoinen neiti on kyseessä. Oikea maailman napa, eli perus Leia. :D

Leia 9kk
paino: 14,5kg
säkä: ~49cm

Piirimestikset siis oli ja meni ja niistä on nyt yli päästy. On tullut treenattuakin jo tässä välissä. Tiistaina oli Maijun treenit. Oli varsin hulvattomat treenit, tuli naurettua enemmän kun koskaan treeneissä. Agility voi siis olla jopa hauskaakin. :P Treenit sujuivat siis oikein mukavasti. Lucalla oli taas täysi into ja vauhti päälle, joka oli hyvä muistutus minulle siitä, millaista se meidän tekeminen on, kun itse pysyn rentona. Nyt siis turha jännitys pois. Muutoin treeneissä oli ihan mukavasti pointteja, joita meidän on hyvä jatkossa treenata. Näistä selkein on se, mistä mainitsin jo aiemmin, eli lähi/käsiohjaus. Lucakun ei lue käytännössä yhtään käsiäni, vaan katsoo puhtaasti liikettäni ja jalkojani. Eli monipuolisuutta olisi nyt tavoitteena menoomme saada. Tämä kärjistyi hyvin kepeillä, jossa minun piti kädellä näyttää aloitus... jaa että mitä teet, tuumasi Luca moiseen. :P Eli treenin alle tuo. Ajoitukset olivat treeneissä pääosin kunnossa, mitä nyt A:n jälkeinen poispäin käännös jäi aika karmeaksi. Noissa täytyy muistaa vaan antaa koiralle tarpeeksi tilaa, eikä mennä liian lähelle estettä tekemään poispäinkäännöstä. A:n jälkeisen loppuradan tein kahdella tapaa, kummaltakin puolelta ohjaten. Molempi parempi sinäänsä, mutta tuli huomattua, kuinka hyvä tuo puolivalssiratkaisu oli ohjauksellisesti. Olen viimeaikoina turvautunut paljon tiukkoihin valsseihin/vääntöihin ja päällejuoksuihin, joten oli piristävää huomata, miten puolivalssi esim. tuollaisessa tilanteessa oli mielestäni jopa se parempi ohjausvaihtoehto. Saa sitä laajutta taas omaan tekemiseensä, eikä vaan orjallisesti toista itseään, vähän sellasta "out of the box" ajattelua. :)

Pientä pätkää tiistain treeneistä

Keskiviikkona oli vuorossa sitten Leian treenit ja kouluttamista. Leia oli varsin pätävä typykkä, mitä nyt välillä oli keskittymiskyvyssä parantamisen varaa. Pientä sinkoilua. Suurinta ongelmaa meille tuottaa tällä hetkellä paikalla pysyminen esteen takana.. kun ois niin kiire radalle. Jos ei esteitä ole, niin kyllä sitten jökötetään paikalla kun tatti. Mutta treeniä treeniä... Kontaktit menivät jälleen hienosti. Päästiin tekemään jo etupalkalla ja tyttö malttoi silti hienosti pysähtyä oikeaan paikkaan ja odottaa vapauttavaa "jesiä". Irtoaminen sujui totuttuun tapaan. Rengasta, jota treenattiin nyt toista kertaa, sujui sekin vailla yhtään korjausta. Eli kaiken kaikkiaan varsin onnistuneet treenit, vaikka sitä vettä jälleen kerran tulikin taivaan täydeltä... argh!!

Jahka oltiin tarpeeksi kastuttu, oli vuorossa kouluttamista. Noh, sitä rupesi jo sateelle nauramaan, kun epätoivoseesti yritti täysin vettynyttä ratapiirrosta avata sen verran, että saisi jotain selvää, minne esteet tulisi sijoittaa. Muovitasku ois kova sana, mutta selvittiin sitä sit ilmankin. :D Ratana oli kakkosluokan hypäri, joka osottautui varsin onnistuneeksi treeniksi. Tärkeimpänä radan teemana oli putkijarrutus. Meillä oli Even kanssa totutusti huippu hauskaa ja kaiken hyvän lisäksi oli mahtava huomata huimaa kehitystä, olin aivan fiiliksissä! Treenaajia oli vain kaksi, joten treenasin samalla Lucan kanssa. Jälleen kerran kumppariagia, ei sitä aina helpolla pidä päästä. Enkä todellakaan päässyt, koska Lucalla oli ihme turbovaihde silmässä. Sitä sai juosta, minkä kumppareista pääsi. Ei ole varmaan koskaan mennyt noin kovaa, samanlaista tahtia, kun olisi parhaimmassakin pupujahdissa!! Pidetään tämä!! Ikäväkseen tästä huimasta menosta ei ole videotallenteita, mutta eihän niistä parhaista hetkistä koskaan olekaan. :P


Keskiviikon treeni, 3 putken tilalla pussi ja 4 pussin tilalla pöytä

Torstaina oli tarkoituksena lähteä hieman kuvailemaan tyyppejä lenkin yhteydessä, mutta kuinkas ollakaan, olin sitten unohtunut tarkastaa, että järkkärissä on akkua. Ja tyhjähän se oli, joten sain tyytyä muutamaan kännykuvaan. Jos sitä vaikka lauantaina tekisi kunnon metsälenkin ja ottaisi uuden yrityksen täydellä akulla. Tässä kuitenkin muutama otos:

Tyypit

Leia - oisko tässä se kuuluisa hullun katse?? :D
Viikonlopun ohjelmassa olisi siis metsälenkkiä, siivoilua, tyttöjen iltaa ja sunnuntaina Leian Nata siskon treffaamista. Eli varsin mukava viikonloppu tulossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti