sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Match Show tuomarointia ja puuhastelua

Tänään oli jännä päivä. Olin ensimmäistä kertaa Match Show tuomarina, kun HAU:n Huippislaiset järkkäsivät Purinalla mittelöt. Toki ollaan Lucan kanssa aika monet Match Showt aikoinaan kierretty ja muutamassa näyttelyssäkin ollaan oltu, mutta kyllä tuollaiset uudet kokemukset aina hieman laittavat jännittämään. Alku jännityksen jälkeen ja kehän pyörähdettyä käytiin kaikki sujui vallan mainiosti. Minulla oli ilo tuomaroida isot aikuiset. Pidän itseäni hyvin "koiravarmana" ihmisenä, eikä minua sinällään jännittänyt isojenkaan koirien hampaiden katsominen tai kropan läpikäyminen, enemmänkin se, että kuinka homman saa toimimaan.

Kehässä pyörähti kerrassaan upeita koiria ja jotenkin tuli sellainen palautus itselleen pelkästä subjektiivisesta agilitaamisesta, kuinka mahtavia persoonia ja rakkaita lemmikkejä meidän parhaat ystävät onkaan. Tuli tosi hyvä mieli koirakkoja katsellessa. Kaikilla oli kivaa ja loppupeleissä se on kaikista tärkeintä. :)

Haasteen tietysti loi myös se, että mietti, miten koiria lähtee arvostelemaan. Millä perustein valitsee sen "parhaimman". Oma lähtökohtani oli se, kuinka pari toimii. Tietysti arvostaen esiintymistä ja kehäkäyttäytymistä koiran fyysisten ominaisuuksien lisäksi. Vaikka tämä valitseminen alkuunsa tuntui haastavalta ja jopa aika ajoin kurjalta, oli kiva huomata, miten hommasta pääsi aika nopeasti kuitenkin jyvälle ja löysi sen oman linjansa. Eniten minua miellytti toimiva yhteistyö ja koiran luonne ja persoona. Olen oikein tyytyväinen valintoihini, enkä mielestäni edes liiemmin syyllistynyt oman silmäni suosikkeihin, eli paimenkoirien suosimiseen. Tämä oli hieno kokemus!

Lauantai tarjosi kauniin aurinkoisen syyspäivän ja mikä parempaa tälläisenä päivänä, kun mennä pitkälle lenkille kameran kera. Muutamia ihan mukavia syyskuvia tuli räpsittyä. Tässä muutamia eiliseltä.





Leialla alkaa kääntyä juoksut pikkuhiljaa voiton puolelle, joten pikkuhiljaa päästää suunnittelemaan taas tulevia treenejä. Jipii! Lucan kanssa ollaan treenailtu maltilla, mutta varsin onnistuneesti. Tätä rataa on varmasti hyvä jatkaa. Ensi viikolla SM-ryhmän treenit ovat tauolla, joten käydään kerran treenailemassa omatoimisesti. Lauantai-illan inspiraatiossa tuli suunniteltua jo treeniratakin valmiiksi. Esteet 1-6 ovat toisinnot City Belgien kisoista edelliseltä viikonlopulta.

Muutoin ensi viikko onkin taas kouluttamisen täyteinen, rapiat 5h tulee, mutta mikäs siinä, kun siitä kerran nauttii. :) Temppuilua ollaan jatkettu taas säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun on sopiva väli löytynyt. Yleisesti ottaen nyt on ollut mukavaa, kun tuntuu, että perus päivärytmi on taas löytynyt ja aikaa on moneen asiaan. Olen taas aloittanut kaikenlaisia omia projekteja, kova puuhastelija kun olen - perus insinööri, aina pitää olla joku projekti vaiheessa ja jotain suunnitella. :D Harkitsin jopa tuossa, että kaivaisin pitkästä aikaa syntikan kellarista ja voisi taas sitäkin soitella. Ei talventulokaan tunnu niin vastenmieliseltä, kun on mielessä kaikkea kivaa tekemistä arjen piristykseksi. :)

Mukavaa marraskuunalkua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti